harta site

Cabinet Gavril

Cautare

Marci
(Trademarks) 

Indicatii Geografice
(Geographical Indications) 

Nume de domeniu
(Domain name) 

Inventii
(Patents) 

Desene si Modele
(Industrial Designs) 

Evaluare
 

Expertize tehnice
 

Comandati online
 

Portofoliu Clienti
 

Link-uri utile
 

Home
 

Contact
 


        Desene si Modele - Inregistrare

         Doriti sa demarati o afacere noua sau aveti o afacere in derulare?
        Noi va ajutam la elaborarea unei strategii de marketing care sa va ajute sa evoluati si sa va puteti desfasura activitatea intr-un mediu profesionist fara riscul de a fi atacat de concurentii dumneavoastra.

        Aflat la rascrucea dintre dreptul de proprietate industriala si dreptul de autor, dreptul asupra desenelor si modelelor a luat nastere odata cu privilegiile acordate mestesugarilor.

        Desenul sau modelul, potrivit legislatiei in vigoare, reprezinta aspectul exterior al unui produs sau al unei parti a acestuia, redat in doua sau trei dimensiuni, rezultat din combinatia dintre principalele caracteristici, indeosebi linii, contururi, culori, forma, textura si/sau materiale ale produsului in sine si/sau ornamentatia acestuia.
 
        Pentru a putea fi inregistrat un desen sau model industrial este necesara indeplinirea a doua conditii cumulative esentiale, si anume noutatea pe plan mondial si caracterul individual.

        Avand in vedere imporanta desenelor si modelelor in economia de piata globala, Cabinetul nostru va poate oferi o gama larga de servicii necesare unei protectii eficiente, printre care enumeram: inregistrarea si efectuarea tuturor procedurilor pentru obtinerea certificatului de inregistrare pentru desenele si/sau modelele dumneavoastra, monitorizarea bazelor de date nationale, comunitare si internationale etc.

        Serviciile oferite de noi includ:

 

 - Intocmirea documentatiei pentru inregistrarea desenelor si/sau modelelor industriale

 

 - Elaborarea si transmiterea cererilor pentru protectiea desenelor si modelelor industriale, inclusiv raspunsurile la toate notificarile (OSIM, WIPO, OHIM)

 

 - Consilierea si elaborarea motivatiilor la notificarile emise de OSIM, WIPO, OHIM

 

 - Elaborarea contestatiei si sustinerea acesteia in fata OSIM

 

 - Elaborarea argumentelor necesare pentru sustinerea intereselor fata de  o opozitie depusa de un tert impotriva inregistrarii desenului si/sau modelului dumneavoastra in Romania, Uniunea Europeana sau international, sau formularea unei opozitii la publicarea unui desen si/sau model industrial care aduce atingere intereselor dumneavoastra

 

 - Supravegherea pietei referitor la actele de concurenta neloiala si contrafacere

 

 - Elaborarea notificarilor legale privind incalcarea drepturilor desenului si/sau modelului clientului de catre un tert si pregatirea formalitatilor pentru interzicerea punerii pe piata a produselor purtand desenul si/sau modelul similar

 

 - Depunerea cererilor de reinnoire a desenelor si/sau modelelor industriale


       Inregistrarea desenelor si modelelor industriale asigura drepturi exclusive titularului venind in ajutorulul unei bune desfasurari a activitatii sale, fiind astfel prevenita folosirea neautorizata a desenului si/sau modelului de catre terti.


        Va oferim servicii de inregistrare pentru desene si modele industriale nationale, internationale si comunitare.

        Desene si modele inregistrate national (OSIM) (www.osim.ro)


        Cererea pentru inregistrarea desenelor si modelelor industriale se depune la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM).
        Pentru a fi inregistrat un desen si/sau model national, trebuiesc indeplinite, cumulativ, doua conditii:

         - noutatea la nivel global

         - caracterul individual


         Valabilitatea drepturile exclusive obtinute prin inregistrarea desenului si/sau modelului este limitata la 25 ani, ulterior acesta intrand in domeniul public.

        Desene si modele inregistrate international (WIPO)

        (www.wipo.int)


       Toate tarile din lume inregistreaza si protejeaza desene si modele industriale.
        Inregistrarea unui desen si/sau model industrial international va ofera posibilitatea de a va proteja produsele in tarile in care urmeaza sa va desfasurati activitatea, si care fac parte din Aranjamentul de la Haga.


        Desene si modele inregistrate in Uniunea Europeana (OHIM)  

       (oami.europa.eu)


        Desenul si modelul industrial inregistrat la nivel comunitar beneficiaza de protectie in intreaga Uniune Europeana si, implicit, pe o piata cu peste 350 mil. de potentiali consumatori.
       Desi desenele si modelele industriale comunitare produc efecte in toate tarile Uniunii Europene, acestea nu se substituie desenelor si modelelor industriale nationale din statele membre, ci coexista.

        Apeland la serviciile noastre veti avea certitudinea ca desenele si/sau modelele dumneavoastra originale sunt protejate si ca eventualele acte de contrafacere si piraterie vor fi inlaturate eficient si prompt.

 

         Pentru mai multe informatii nu ezitati sa ne contactati.


global print